Förutom härligt sommarväder som lockat till att pyssla mycket i trädgården så har jag blivit inspirerad av att knåpa med pärlplattor på kvällarna. Trodde aldrig man skulle få ett återfall efter lekis, men nu sitter man här och gräver i askar med pärlor för att leta efter en med rätt kulör samtidig som man försöker hänga med intrigerna i Game of Thrones. Perfekt pyssel för att rensa huvudet med, görs lämpligen efter man nattat barnen :-).

Daniel besökte en marknad och såg ett marknadsstånd där de sålde figurer från gamla 8-bitars spel gjorda av pärlor, han SMSade mig en bild och tyckte att de kanske kunde passa in i vårt 8-bitars stylade arbetsrum, och där startade intresset. De tre krukorna mitt i bilden nedanför köpte han åt oss och står nu i fönstret i arbetsrummet. En trevligt dekoration som jag blir glad åt varje gång jag ser, och vattna dom behövs inte. Win. Win.

Det finns massor av mönster på nätet från spel, filmer, and you name it, sök på ”Hama beads” eller ”Nabbi” på Google så hittar du det mesta.

Pärlor köper man på sidor som Creative Company eller Pyzzel.com (de kallas för ”midi”-pärlor). Se till att köpa påsar med enfärgade pärlor, det tar en evinnerlig tid att leta fram rätt färg ur en hög med blandade pärlor! Köp pärlplattor som går att bygga ihop så att du kan göra större motiv och lägg ett smörpapper ovanpå plattan och stryk dom med ett strykjärn för att fixera/smälta samman pärlorna. Man får experimentera med strykningen och jag har ännu inte fått till det så bra, ibland smälter det ut för mycket, ibland faller allt isär. Det hjälper också att stryka på båda sidorna, det håller ihop bättre och den håller sig mera rak.

Det finns bra program för att omvandla foton till pärlplattemönster och som även skapar en inköpslista på vilka pärlor som behövs för det givna motivet, kolla t.ex. Svenska PhotoPearls!

Köp lite magneter och limma fast på baksidan och sätt upp dom som kylskåpsmagneter.

Eller bygg nått i 3D (sätt ihop bitarna med en limpistol).

8c63f2b580f89b5e8f361c09c5b6633c
8-bit Pärlplattor
8-bit Pärlplattor
IMG_3625
Piranha plant i fönstret