Oj vad sommaren går fort, semestern är slut och det är dags att börja jobba i morgon. Jag började semestern med att skriva en A4-sida full med saker som jag skulle behöva göra i sommar, saker som behöver byggas, målas, och underhållas på något vis, och som vanligt hann man bara med hälften. Nåja, man hann med mycket annat som inte stod med på listan också, som tur var.

Vi har hunnit bygga vidare på övervåningen på huset, jag har fixat golvvärmecentralen på övervåningen så i vinter skall temperaturen på övervåningen vara mer konstant förhoppningsvis. En del bad, grill och samkväm med bekanta har det blivit också. Och så en del hobbyprojekt så klart, en perfekt sommar med andra ord! 🙂

Främst har det varit renovering av den gamla trädgårdstraktorn ”Julle” som vi lekte med som barn. Den har nu fått lite välbehövliga lagningar och ett nytt lager med färg, den gamla gräsklipparmotorn/mopedmotorn är utbytt mot en ny elmotor som är enklare för barnen att hantera. Det var ett väldigt trevligt projekt, och lite pyssel återstår i höst med att fixa utväxlingen på drivningen till bilen.

Jag har även försökt bygga en robotgräsklippare enligt en modell jag sett på Internet. Även här återstår en del fix innan den funkar tillfredsställande, har haft en del problem att hitta motorer av rätt sort och få den lilla plastlådan att ta sig fram på vår guppiga gräsmatta. Den får agera prototyp till en framtida större variant av gräsklippare som skall byggas.

Om någon bara kunde uppfinna fler timmar på dygnet…