Hepp!
Nu är det redan vinter igen, och jag har insett att jag åter igen har försummat denna blogg. Det är inte att jag suttit stilla sedan senaste inlägget i september, tvärt om så har det varit fullt upp med projekt och fixande här hemma. T.ex. så slutade vår Cylinda tvättmaskin att fungera efter 10 års trogen tjänst, vattnet blev aldrig varm och därför så tvättade den dåligt. Snål och intresserad som man är så plockade jag isär den för att hitta felet, och efter lite pillande så var en diod utbytt och allt funkade igen. Nästa gång blir det kanske en ny tvättmaskin, men så säger man i och för sig varje gång. 😉

Ett antal kameror har satts upp på fastigheten för att övervaka huset, gården, men även hönshuset (rävar, råttor, och vad hönsen gör när man inte ser). En UniFi Mesh accesspunkt monterades upp i somras för att ge bättre WiFi täckning utomhus, men tyvärr så funkar det bara bra om man har fri sikt så jag behövde komplettera med ytterligare en accesspunkt på baksidan av ladan. Och när jag ändå höll på så passade jag på att byta ut min accesspunkt på nedervåningen i huset och monterade upp en accesspunkt på övervåningen också så att jag har en på varje vångingsplan. Jag kör nu rakt igenom UniFi accesspunkter för jag tycker att de är suveräna och har många bra inställningsmöjligheter, fördelen med att köra samma märke är att Roaming nu funkar fint när man rör sig omkring på fastigheten.