Utedass

När vi övertog fastigheten så fick vi samtidigt med denna “baja-maja” i glasfiber på köpet. Den hade tydligen använts som ett temporärt dass medan huset byggdes, men nu står den bara där fylld med diverse vintergrejor och en säck med strö till hönsen. Nu när vi börjat piffa upp vår tröskvandring så fick jag lust att samtidigt restaurera denna så att våra gäster har nära till toaletten ifall det kniper. Tanken som har växt i mitt huvud är att göra om den så att den liknar en månlandare (av något slag), lite på det gamla Gevalia temat, “När du får oväntat besök”.

För att fixa till looken så behöver den städas ur och alla alger och smuts måste slipas bort. Vid närmare inspektion så är godset i väggarna och taket rätt tunt och slitet, så jag kommer nog behöva förstärka väggarna och taket med ett par lager glasfiberväv och epoxy. Därefter skall allt målas i någon tålig silverfärg, typ hammar färg. Och så skall den utsmyckas med diverse landningsställ, parabolantenn, och inuti skall det finnas lite lampor och knappar som förstärker känslan av att man sitter i en rymdfarkost.

Det kommer bli ett projekt som spänner över ett par år, eftersom det finns så mycket annat som skall göras också. Men här är i alla fall startbilderna.