LAN

Här är en sida dedikerad åt några av de LAN-partyn som jag deltagit på så här långt i livet, förhoppningsvis skall man ännu få uppleva många fler. 🙂

 

GuteLAM 1999, Källunge bygdegård


 

DreamHack 2000


 

DreamHack 2001


 

DreamHack 2002


 

The Gathering 2001


 

StävenLAN – januari 2001


 

StävenLAN – maj 2002


 

Wake-Up-LAN – oktober 2002


 

StävenLAN – november 2002


 

StävenLAN – november 2003


 

GPC 2005

För GPC-2005 se denna dedikerade sida.


 

GPC 2006

För GPC-2006 se denna dedikerade sida.


 

Höst-LAN i Bara bygdegård – 2014

Ett litet LAN-party i Bara bygdegård från den 25:e oktober till den 26:e. Nu lär vi upp nästa generation datornördar i den ädla konsten att spela och ha roligt tillsammans. Cirka 15 st personer närvarade, alla vågade på att övernatta i lokalen. Coolt!

En Raspberry Pi med en USB-ansluten webbkamera tog en bild var 5:e sekund och skickade dom sedan till min server i batcher. Där satte jag i efterhand ihop dom till följande “time-lapse” film. Tyvärr så blev minneskortet på Raspberryn fullt för att jag glömde att ta bort bort bilderna efter de skickats till servern. Så därför försvann stora delar av evenemangets bilder. Men det är ända kul att se delar av eventet.


 

Jul-LAN i Bara bygdegård – 2015

Jul-LAN i Bara

 

 

Och så var LAN-partyt överstökat. Det kom runt 20 personer vilket var något fler än förra gången. Allt flöt på riktigt bra och stämningen var på topp från början till slut. Det märktes att ungdomarna och föräldrarna kändes mer rutinerade denna gång, de visste vad som gällde, vilken utrustning man skulle ha med sig, osv. Jag finslipade min egen lista på utrustning, så denna gång behövde jag aldrig åka hem flera vändor för att hämta någon sladd som jag hade glömt (som förra gången).

En fotograf från helagotland.se dök plötsligt upp, han hade blivit kontaktad av någon och tyckte att vår “affisch” (bladet ovan) verkade spännande. En reporter ringde mig dagen efter på mobilen för en intervju, tyvärr så tycker jag att texten i reportaget blev lite svårbegriplig:

LAN lockade många till Bara

Och här är lite bilder:

 

Sportlovs LAN med GOTLAN-gänget i Eskelhem bygdegård

Detta lov orkade vi inte arrangera nått eget i bygdegården, så jag, Casper, och Samuel, packade våra datorer och drog på LAN i Eskelhem bygdegård istället. Tyvärr kunde vi bara vara där första dagen, Krulliskup och Marias födelsedag låg på schemat dagen efter, men det var trevligt den tid som varade. Det är jättekul med ett gäng ungdomar som väljer att satsa på att arrangera LAN-partyn och de gjorde det väldigt bra!

 

Påsk-LAN i Bara bygdegård – 2016

Vi firade påsklovet med att arrangera ett LAN från fredagen kl.17:00 till lördagen kl.17:00. Större delen av de femton ungdomarna övernattade, vilket var kul även om de var svårnattade. 🙂

Denna gång så bjöd vi på spagetti och köttfärssås på kvällen för att vara säkra på att dom fick i sig klokt med mat för en gång skull.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.