Ytterväggarna är nu isolerade och större delen av takbjälklagret (isoleringen här är främst för att ljudisolera och inte så mycket för värmens skull). Golvärmen är inkopplad och huset har börjat torka ur ordentligt, det är riktigt behagligt varmt när man arbetar där nu, nästan som inne i vårt befintliga hus. Varm- och kallvatten är också inkopplad, fast det är avstängt för stunden då vi inte har monterat några blandare i de andra ändarna. Kjell har arbetat mycket med dragningen av elen, nu är nästan all el, nätverkskablar, och kablar för värmestyrningen för nedervåningen på plats.

Jag har arbetat mycket med att täta utsidan med fogskum, silicon och silvertejp, ett regnväder förra veckan gjorde att vatten läckte in med hjälp av kapillärkraften mellan syllen och cementplattan. Men det torkade ut fort, och nu efter min tätning med silicon så borde ytskiktet stå emot mycket väta. Jag har även arbetat med att isolera takbjälklagret så att inte all värme smiter uppåt, övervåningen är just nu en kallvind. En del tid har även gått åt för att såga av det gamla taket och integrera den gamla delen med den nya.

Huvudfokus har legat på att göra färdigt förrådet och badrummet i första hand. Förrådet för att vårt hus är överfullt med saker som vi skulle behöva förvara någonstans torrt, så fort vi är färdiga med förrådet kan vi börja sortera och bära ut alla banankartonger och annat skrot som tar plats i huset just nu. Badrummet vill vi få färdigt för att mattläggaren skall kunna börja gjuta fallet, lägga klinkers, och tapetsera mattor på väggarna(inget kakel denna gång, vi snålar med utgifterna). Förrådet är vi nästan färdiga med nu, kvar är spackling, målning (vitt), montera takplattor och klick-golv. Vi skall in idag och köpa tak och golvlist.

Ikväll skall ”VVS-Roland” komma och flytta vattenkranen till tvättmaskinen från sin gamla plats bort till elpannan. När det är gjort så kan vi börja ta hål på väggen mellan byggnaderna, och vi kan äntligen börja tvätta igen (var nästan en vecka sedan vi tvättade senast).