Man är rätt trött på att bygga på vårt hus vilket vi gjort nu i tre år, så i somras har vi byggt och städat i ladan och buskarna runt omkring. Fem-sex lass med släpkärran till återvinningscentralen har det blivit, det är som ett Spa för själen att få kasta så mycket junk! 🙂

I tröskvandringen har vi byggt för ena sidan med hjälp av gamla glasdörrar som bara stått och tagit plats i ladan de senaste tio åren, förutom att de nu inte längre står och dräller så skyddar den nya väggen för vinden och gör det mycket behagligare att sitta där och fika. Vi funderar faktiskt på att delvis bygga för framsidan också, för att få det ännu mera isolerat mot vind och flera glasdörrar finns som vi kan använda.

Buskarna runt vår lada har varit fyllda med gamla jordbruksredskap och där fanns bl.a. ett gammalt Hackelseverk (bild från nätet), träet hade murknat bort för länge sedan medan metallen hade fått en härlig rostig färg. Jag bestämde mig för att göra om den till en fräck ljuskrona att ha i tröskvandringen, den skulle hänga från taket med en kätting och man skulle kunna sätta stearinljus i den. Eftersom den väger säkert 40 kg så är det viktigt att den sitter ordentligt förankrad, jag började med att snickra ihop en takkonstruktion där kättingen skulle fästas. Vi åkte sedan in till skroten och hittade en lämpligt fet kätting och ett rör vari ljusen skulle passa perfekt. Jag kapade bort onödiga delar på det stora svänghjulet från maskinen, kapade ner rören till lämpliga ljushållare och fick hjälp av Daniel och pappa att svetsa fast ljushållarna och en länk där kättingen skulle fästas. Vi fick hjälpas åt att hissa upp ljuskronan i taket, den var alldeles för tung för att man skulle klara av det själv. Jag är väldigt nöjd med resultatet, den lyser upp lokalen vackert på sena kvällar och har en härligt medeltida stil.

I lokalen har jag skruvat upp gamla redskap vi hittat på gården, och Maria har en egen utställningsplats för sina cementguteri alster, även en del av hennes smidda föremål, luffarslödsprojekt och annat finns där att beskåda.

IMG_3608
IMG_3614
IMG_3610
IMG_3612
IMG_3611
IMG_3613
IMG_3615
IMG_3616
IMG_3620
IMG_3619
IMG_3621
IMG_3618
IMG_3623
IMG_3617
Gjutningar i lättbetong
Gjutningar i lättbetong
IMG_3763
IMG_3762
IMG_3638
IMG_3636