Efter att ha konstaterat att våra hydropresstank var full av rosthål och att den läcker luft så blev vi tvungna att ersätta den med en ny (nu i glasfiber). Istället för att kasta den gamla tanken så fick den bli omskolad till Minion / trädgårds prydnad.

Jag skar bort ett fäste som satt på tanken med vinkelslip, efter lite funderingar så rök även de tre benen som tanken hade och två nya runda rörstumpar med fötter svetsades dit istället. Två bultar svetsades dit som skulle hålla de isolerade kopparrören, som skulle agera armar, på plats. Därefter så spraymålades tanken gul, ”rumpa”, mun, och ”hår”, målades och därefter klarlackades allt. Ögat gjordes av en gammal marschall som förseddes med en plexiglasskiva och iris, ögonvita, och pupill målades med hobbyfärg. Längs kanterna på marschallen skruvades vanliga ”PC-skruvar” in och allt spraymålades med silverfärg och klarlack. Därefter så popnitades marschallen fast på ett spännband. Byxorna är ett par blåställ som Maria har ärvt, benen klipptes av och byxorna fållades upp för att passa den korta kroppen.

Jag är ganska nöjd med resultatet, men till nästa sommar så behöver jag sy in benen lite mer så att de syns bättre, samt att jag behöver fundera ut bättre armar och händer. Kläderna behöver säkert behandlas på något sätt så att de inte möglar när den står ute i regnet.

Gammal hydropress med fästen bortskurna, bultar som skall hålla upp armar dit svetsade, och så slipad så att den nya färgen fäster.
Färdig minion som väntar på att sina byxor torkar
Naken minion framifrån
Färdig minion på plats vid sandlådan