Efter att ha fått golvvärmeslingorna på övervåningen inkopplade så var jag fortfarande inte helt nöjd. Det blev två golvvärmecentraler uppe, en för gamla delen av huset och en för nya (precis som vi redan har nere). Dragningen var rätt amatörmässigt gjord, med slangar som hade veck och konstiga blandningar av mässing och järndelar i centralen, utöver det så blir jag tvungen att bygga två vattentäta skåp med serviceluckor för centralerna. Så ett par dagar efter VVS-installatören hade lämnat platsen så bestämde jag mig för att riva och göra om hela installationen själv, och jag skulle försöka få allt samlat på ett och samma ställe med fina slangdragningar och med bara mässingdelar. Ett besök på Rinkaby Rörs hemsida och två tusenlappar senare, så hade jag alla delar som behövdes. Flytten var gjord på en dag och jag är mycket nöjdare med denna installation, den ser proffsigare ut, allt går lätt att komma åt och jag behöver bara bygga ETT skåp för golvvärmecentralen. Det gick lättare att fylla på systemet med vatten också, när man bara har en central med en gemensam avluftningsventil. Slangarna från de gamla golvvärmeslingorna fick vi förlänga (det behöves i den gamla dragningen också), jag har lagt plast under slangarna för att fånga upp eventuellt läckage, sedan måste jag ännu installera någon form av läckagesensor i botten. Ovanpå slingorna behöver jag nog montera någon form av skruv och spiksäker plåt och sedan bygga en servicelucka så att man kan komma åt och kontrollera och laga eventuella läckor.

Förutom arbetet med golvvärmen så har vi isolerat och plastat in alla väggarna. Härnäst skall 45×45 reglar sättas upp, elen skall bli dragen, och så skall sista lagret isoleras. Därefter gipsskivor och spontad panel. Ja det är ännu mycket kvar… :-/

Golvvärmecentral uppe
Golvvärmecentral uppe
Skarvningar av gamla golvvärmeslangar
Skarvningar av gamla golvvärmeslangar
Inplastad övervåning
Inplastad övervåning
Inplastad övervåning2