Dagen efter jag fick Smart Kund Gotland-avtalet så var jag inne på GEABs huvudkontor i Visby, efter jobbet, för att skriva under avtalet. Jag frågade efter någon som kunde skriva under avtalet för mig, receptionisten ringde efter Johan Sjöndin som kom ner och jag fick uppge mitt personnummer så att han kunde skriva ut två färdigifyllda avtal (fastighetsadress och sådant). Jag fick en plastkasse som innehöll informationsblad och en EnergyWatch, och några goda råd på vägen. 🙂

Vi passade även på att boka in en tid då deras installatörer skall komma och installera kontaktorn och SmartPluggen i mitt hem, så att vi kan styra vår värmepanna. Fredagen den 24:e kl.13:00 blev tiden.

Jag packade upp utrustningen när jag kom hem och plöjde igenom alla manualer och reklamblad, en hel del fanns att läsa, men det mesta var för icke tekniska personer. Tyvärr kunde jag inte sätta upp utrustningen under helgen eftersom man måste ha ett konto till Appen som jag har laddat ner till min iPhone, Johan sa att dom skulle maila uppgifterna till mig så fort de kunde.

Idag var lilla julafton, fick hem många spännande saker att ”leka” med, bl.a. mina kontouppgifter till Smart Kund-appen. Jag har skruvat fast EnergyWatch-enheten på utsidan av vårt elskåp för bästa Wi-Fi mottagning, borrat hål i baksidan av skåpet för att få i kabeln till läsögat, och lyckats synka ihop allt så att den nu loggar vår elförbrukning. Nu skall vi bara vänta ett dygn så att vi får fram lite kurvor på graferna. Här kommer lite bilder.

IMG_3118
IMG_3119
IMG_3120
IMG_3121
Basplattan för "läsögat" på plats.
Basplattan för ”läsögat” (en liten plastburk med en fotodiod) på plats.
IMG_0638
Läsögat monterat på basplattan
Läsögat monterat på basplattan
EnergyWatch startad
EnergyWatch startad
EnergyWatch-enhet utan lock på skåpet
EnergyWatch-enhet utan lock på skåpet
IMG_0659
IMG_0658
IMG_0656
IMG_0655