Hej igen!

När jag inte hann med att skriva veckodagbok och dokumentera byggandet under sommaren, på grund av allt annat som skulle göras (fiber), så tappade jag suget helt och denna sida har därför inte blivit uppdaterad sedan i Juni. Arbetet med att bygga till huset har dock rullat på hela sommaren och hösten, och jag tänkte det var dags för lite nya bilder.

Under juni månad fick vi badrummet tapetserat med våtrumsmatta och klinkers lagt på golvet av Per Hallström, han gjorde ett jättebra jobb och vi är helnöjda. Vi har klätt in de båda fönsterna i badrummet med målad MDF-skiva och färdigmålad foder, jag har sedan beställt hem och installerat badkar, dusch och toalett. Så nu är det lite vägguttag, taklampa, tvättställ med spegel och lite skåp som saknas, sedan är badrummet i princip klart. Massagebadkaret hittade vi begagnat i en annons, det var ett år gammalt och hade bara varit använt två gånger enligt de tidigare ägarna. Nytt så kostar det 25.000 kr men vi fick det för under halva priset, ett riktigt fynd tycker vi! Vi var tvungna att provbada det innan badrummet var klart, vi har längtat så länge efter att få ett badkar igen.

För övrigt så har vi spenderat nästan hela sommaren och hösten med att måla och montera ytterpanelen på huset och klä in alla fönster. När Daniel var på ön så passade vi på och montera upp balkongdörren till sovrummet på övervåningen, för den var verkligen ap-tung. Hur vi lyckades få upp dörren på stegen utan ett märke är ett mindre mirakel och jag är glad om jag slipper att göra om det!

Det är skönt att vi lade all tiden på att få utsidan nästan helt klar under hösten, för nu kan vi istället fokusera på insidan och isolera och montera OSB- och gipsskivor i farstun medan det blåser och snöar utanför. Vi har sågat hål i väggen på nedervåningen så nu kan man gå mellan huskropparna utan att behöva klä på sig och springa runt knuten när man blir sugen på att jobba. Att fixa denna passage är nog det sista stora och kluriga momentet kvar att göra på nedervåningen, därefter så är det BARA en massa jobb med att montera gipsskivor, spackla, måla, tapetsera och sätta upp lister kvar… 🙂