Solcells mässa 2016

Besökte Solcells mässan på Visborg igår efter jobbet. Det är en mässa som arrangeras för andra året i rad (?) av Region Gotland och GEAB.

Anna Bäckstäde, Energi- och klimatrådgivare på Region Gotland, höll öppningstalet, därefter kom ett flertal korta sessioner om hur solceller fungerar, ekonomi, försäkring av solcellsanläggning, samt brand i en solcellsanläggning. Jag tyckte att formatet med dessa “lightning talks” fungerade mycket bra, det var kort, rakt på sak, och innehöll mycket matnyttig information.

Det bjöds på fika och i pauserna kunde man besöka olika leverantörer/installatörer av solcellsanläggningar som hade satt upp bord längst bak i lokalen.

En variant av solceller som jag inte sett tidigare demonstrerades på mässan, “Smartflower”. En liten portabel (om man så vill) solcellsanläggning som följer solens gång och som automatiskt kan fällas ihop vid behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.