Uppiffning av tröskvandringen

Förra sommaren gjorde vi ett temporärt uterum genom att skruva upp en massa gamla balkongdörrar på fram och baksidan av tröskvandringen. På så sätt fick vi ett uterum som skyddade lite mot blåsten. Vi blev så nöjda/förälskade i vår nya uterum så vi bestämde oss för att göra det mer permanent i år.

Så i sommar har vi monterat ner dörrarna igen, rensat bort alla gamla färgflagor, och målat, målat, målat, och målat dom så att de nu skall kunna stå emot regn i många år framöver. Vi har även letat runt och hittat små fönster som passar ovanpå dörrarna för att glasa in och täta uterummet ännu mer. Brädor har skruvats fast på takutsprången för att förhindra blåst från att komma in under taket. Så nu är det rätt vindstilla där inne, även de dagar som det blåser utanför, och lokalen håller värmen bättre när vi har sammankomster med släktingar och kompisar.

Loppisar har blivit mycket roligare att besöka, och vi hittar hela tiden nya saker som vi köper och försöker passa in i uterummet. Och ännu känns det som vi inte är i mål, en bar i ena hörnet och någon eldstad för att öka mysfaktorn och förlänga utesäsongen kommer vi nog att försöka fixa till nästa år. Även om vi byggt till huset så har vi svårt att få in stora samlingar människor där, finns inget rum som sväljer allihopa. Det här uterummet är perfekt för ändamålet, här får många plats att äta eller bara ligga och “hänga” i sofforna, samtidigt som man har koll på barnen utanför genom fönstren. Längtar redan efter nästa sommar så att vi kan piffa och hänga ännu mer i vår fina tröskvandring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.