Arbetar vidare på övervåningen

Vi har smugit igång med övervåningen nu, det vill säga vårt blivande sovrum. Taket skall isoleras i flera sikt, lika så takkupan och gaveln. Passagen till sovrummet går via vårt befintliga badrum på övervåningen som måste förminskas för att bilda en korridor. Passagen blir precis där vårt tvättställ och golvvärmecentralen för övervåningen sitter idag, så allt detta måste flyttas. Vi passade på att köpa ett nytt mindre handfat med tillhörande kommod och har nu kopplat in den (Roland Yttergren). Nya vattenslangar drogs nerifrån golvvärmecentralen på nedervåningen och de gamla kopparrören förseglades. Avloppsröret fick förlängas för att gå under golvet bort till det nya handfatet. Här näst blir att flytta golvvärmecentralen till en ny låda som jag får bygga straxt till höger om dess nuvarande plats. Det kommer alltså att bli två golvvärmecentralen på övervåningen, en för den gamla delen av huset och en för den nya (precis som på nedervåningen).

Mats plåtslagare har äntligen fått upp sin byggnadsställning och börjat montera plåtar på sidan av kupan och på vindskivorna på taket. Snart kan vi börja sätta panel på takkupan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.